Bənövşəyi kartof

post-img

İstehlak edilməsi tövsiyə edilən bənövşəyi kartof dadı ilə də diqqət çəkir. Görünüşü ilə süfrələrə gözəllik verən bu kartofun faydaları çoxdur. Qan dövranını və təzyiq tarazlığını tənzimləyir, damarları gücləndirir, insana uzun müddət toxluq hissi verir.

Bənövşəyi kartofu ən çox qızardıb yeyirlər. Yemək belə hazırlanır: 3 bə­növşəyi kartof, 1 xörək qaşığı zeytun yağı, 1 baş sarımsaq, duz və istiot gö­türülür. Kartoflar yaxşıca yuyulduqdan onu həm qabıqlı, həm də qabıqsız is­tifadə etmək olar. Çünki qabıqlar daha çox antioksidant xüsusiyyətlərə ma­likdir. Kartoflar eyni ölçüdə kəsilir, bö­yük bir qabda bibər, duz və istiot əlavə edilib qarışdırılır. Sonra üzərinə bir diş sarımsaq da əzilib tökülür. Doğranıb hazırlanmış kartof qızardılmaq üçün bir qaba tökülür. Əvvəlcədən isidilmiş 400 dərəcə sobada 25–30 dəqiqə müddə­tində qızardılır.

Z.HÜSEYNLİ 
XQ

Sosial həyat