Mandarinin qabığı da...

post-img

Yüksək miqdarda C vitamini tərkibli naringi, immunitet sistemini gücləndirir və orqanizmi infeksiyalardan qoruyur. Xüsusilə, qış aylarında mandarin yemək insanı soyuqdəymə, qrip və digər infeksion xəstəliklərə yoluxmaqdan mühafizə edir. Meyvənin qabıqları da çox faydalıdır. 

Təmiz yuyulmuş mandarin qabıqla­rını qaynadılmış qaynar suya əlavə edib 5–10 dəqiqə gözləyir, dəmləndikdən sonra içirlər. Bu dəmləmənin faydaları çoxdur.

Naringi qabığından hazırlanmış çay stresi azaldır, xolesterolu balanslaşdı­rır, xərçəng riskini minimuma endirir, arıqlamağa kömək edir, dərini hamar və yumşaq edir, mədə problemlərində faydalıdır, bədəndən toksinləri çıxarır, sümükləri gücləndirir.

Bu çay, eyni zamanda, göz sağlam­lığını da qoruyur.

Z.HÜSEYNLİ 
XQ

Sosial həyat