Rusiyalı dietoloq İrina Mansurova insanların ən çox qəbizliyi aradan qaldırmaq üçün istifadə etdikləri gavalının digər faydalı xüsusiyyətləri barədə açıqlama verib.
Bildirib ki, gavalı dəmir və kaliumla zəngindir. Bu da dayaq-hərəkət, sümük, ürək-damar xəstəliklərinin profilaktikası üçün çox vacibdir.
Qanazlığı, xüsusilə, dəmir defisitli anemiyası olanlar gündə 5 ədəd gavalı yeməlidir. Çünki onun 100 qramında 2 mq dəmir var.
Gavalı, həmçinin damarları təmizləyir, qaraciyərə faydalıdır. Eyni zamanda, qanda şəkəri stabilləşdirir.
Həkim, həmçinin bildirib ki, həzm problemi, ishal və öd daşı olanlar gavalıdan ehtiyatla istifadə etməlidirlər.
Z.HÜSEYNLİ
XQ