Meyvə-tərəvəz qabığı

post-img

Dietoloqlar bildirirlər ki, meyvə və tərəvəzlərin bəzilərini qabıqla yemək daha faydalıdır.

Badımcan qabığında qocalma pro­sesini ləngidən, dərinin sağlamlığına və görünüşünə müsbət təsir göstərən güclü antioksidant olan nasunin var.

Kartof qabığının tərkibi faydalı vitamin və minerallarla zəngindir. Buna görə də kartofu daha tez-tez sobada bişirmək və ya qaynatmaq məsləhətdir.

Xiyar qabığı immunitet sistemini sti­mullaşdıran və həzm sisteminin səmərə­liliyini artıran lif və antioksidantlarla zən­gindir.

Alma qabığındakı maddələr isə xər­çəng əleyhinə təsirlidir.

Z.BƏŞİRQIZI, “Xalq qəzeti”

Sosial həyat