Braziliya yeni qəhvə növləri yetişdirir

post-img

Braziliyada təbii tərkibli, kofeinsiz arabika qəhvəsi növlərini yaratmaq üçün mühüm tədqiqat işlərinə başlanılıb. 

“Instituto Agronomico de Campinas (IAC)” adlanan qəhvə tədqiqat mərkə­zindən verilən məlumata görə, bu ye­nilik Braziliyada kofe ticarətinin can­lanmasına və bu ölkənin qlobal qəhvə bazarında güc mərkəzinə çevrilməsinə gətirib çıxara bilər.

Tədqiqatçılar hesab edirlər ki, bu nailiyyət böyük kommersiya imkanları­na yol açaçaq.

Bu məqsədlə onlar, təbii tərkibli, çox az kofeini olan müxtəlif qəhvə bitkilərini də yetişdirməyə başlayıblar.

Kofeinsiz qəhvə satan şirkətlər bu­nun doğru addım olduğunu deyirlər. Belə hesab edirlər ki, ənənəvi qəhvə növlərindən kofeini çıxarmaq onların kofe sənayesində daha da irəli getmə­sinə səbəb ola bilər. 

Qeyd edək ki, kofeinsiz qəhvə is­tehlakı ABŞ bazarının “təxminən” 10 faizini təşkil edir.

 

F.SALMANOVA, “Xalq qəzeti”

Dünya