Qrip və viruslar mövsümündə qidalanma, fiziki məşqlər və həyat tərzini dəyişdirmək lazımdır.
1. Fərqli vitaminlərlə qidalan: A vitamini – brokkoli, pomidor, kələm, narıncı rəng tərəvəz və meyvələr, C vitamini – antioksindant təsirli – bibər, sitrus meyvələri, brüssel kələmi, E vitamini – avokado, yağlar, badam, çərəzlər, D vitamini – yağlı balıq, mərci, yumurta, küncüt, müxtəlif otlar, çaylar, ədviyyatlar – sarımsaq, qara zirə, sarıkök, yaşıl çay – hamısı immunitetə təsir edir.
2. Günün planını düzgün qur: Yuxu saatı, istirahət, hər gün eyni saatda yemək, həftədə 1 gün ac qalmaq, bol maye, 10 min addım – bunlar müntəzəm edilməlidir.
3. Bağırsağı təmizlə: Məhz bağırsaqlarda immun hüceyrələri yaşayır. Bağırsaq florasını fermentləşdirilmiş qidalar və qatıqla zənginləşdir.
4. Qaraciyəri toksinlərdən azad et: Alkoqol və siqareti tərgidə bilmirsinizsə, azaldın. Gündə 5–10 ədəd siqaret immun sistemini və ağciyərləri zəiflədir.
5. Məşq elə: 20 dəqiqəlik gəzintidən başlayın, gimnastika və yoqa edin, oyunlar oynayın. Gündəlik aktivlik orqanizmdə iltihabi prosesləri azaldır.
Z.HÜSEYNLİ
XQ