Təmiz qida təlimləri

post-img

COP29 Azərbaycan Əməliyyat Şirkəti yerli otellərin təhlükəsizliyi və dayanıqlılığının artırılması istiqamətində təlim proqramının icrasına başlayıb.

Təlim proqramı beynəlxalq qida təh­lükəsizliyi tələb və qaydalarının baza prinsipləri əsasında Azərbaycana məxsus yerli xüsusiyyətlər nəzərə alınmaqla tərtib edilib və Ətraf Mühitin Sağlamlığı üzrə Lisenziyalı İnstitut tərəfindən təsdiqlənib.

Layihənin əsas məqsədi COP29 konf­ransı zamanı dünyanın müxtəlif ölkələrin­dən respublikamıza səfər edəcək çoxsaylı ziyarətçilərin ən yüksək qida təhlükəsizli­yini standartlara uyğun təmin etməkdir. 

Otel şəbəkələrində göstərilən xidmət­lərin təkmilləşdirilməsi və işçi heyətlərin səriştələrinin artırılmasına yönələn tə­limlərin məzmunu qida təhlükəsizliyinin bütün kritik aspektlərini əhatə edib. Belə ki, qida məhsullarının hazırlanmasından paylanmasına qədər olan prosesdə faydalı təcrübələr, qidalanmanın idarə edilməsin­də gigiyena qaydaları, xidmət sahəsində çalışan əməkdaşların şəxsi məsuliyyətinin vacibliyi və bir sıra digər mühüm mövzu­lar proqramda öz əksini tapıb. İştirakçılar, həmçinin səmərəli preventiv və nəzarət tədbirləri, qidaların təhlükəsiz saxlanma qaydaları və digər bu kimi ətraflı təlimat­lardan yararlana bilirlər.

Qeyd edək ki, təlim proqramı paytax­tın bir sıra digər otellərini də əhatə etməklə oktyabr ayının sonunadək davam edəcək.

Ekologiya