Sarımsaq faydalı olsa da, kəskin qoxusuna görə, çox süfrələrdən yığışdırılıb. Onu tövsiyə edən həkimlər qoxusu ilə mübarizə barədə də açıqlama veriblər.
Həkim Tatyana Zaxarovanın fikrincə, sarımsaq yedikdən sonra yoqurt qəbulu (qatıq da olar) pis qoxunu aparır. Yoqurtda olan zülal sarımsaqdakı qoxunu neytrallaşdırır. Bu məqsədlə, həmçinin alma, təzə süd, nanə və kofe istifadə edilir.
Alimlər şüşə qablara çiy sarımsaq qoyub, üstünə müxtəlif maddələr əlavə ediblər. Nəticələr göstərib ki, yağlılıq dərəcəsi çox olan yoqurt 99 faiz uçucu qoxuları kəskin azaldır. Amma yoqurt çiy sarımsağa nisbətən bişmiş və ya qızarmış sarımsaq qoxusuna daha az təsir edib.
Yunan yoqurtunda daha yüksək zülal birləşmələri var. Alma ilə sarımsaq qoxusunu aparmaq istəyirsinizsə, onu gərək sarımsaq qəbul etdikdən dərhal sonra yeyəsiniz.
Z.HÜSEYNLİ
XQ