“Omeqa-3” xərçəngdən qoruyur

post-img

“Omeqa-3” yağ turşularının geniş yayılan balıq mənşəli növüdür. Sağlamlıq üçün faydalı olan “Omeqa-3” tuna, siyənək, skumbriya kimi yağlı balıqlardan əldə olunan heyvan mənşəli yağ qrupuna daxildir. 

Tərkibində yağ turşuları və D vitamini olan “Omeqa-3” istehlak üçün faydalı sayılır. Otaq şəraitində saxlanılan və maye halda olan bu balıq yağı bütün insanların, xüsusilə də uşaqların asanlıqla istehlak edə biləcəyi qida əlavəsidir. 

Elmi araşdırmalar göstərir ki, D vitamini ilə zəngin olan “Omeqa-3” sümükləri möhkəmləndirir, qaraciyərin yağlanmasının qarşısını alır, ürək-damar sistemi xəstəliklərinin profilaktikasında, həmçinin xərçəngin qarşısının alınmasında və iltihabi proseslərin azalmasında rol oynayır. 

A vitamini ilə zəngin olan balıq yağı, xüsusilə, uşaqlarda görmə qabiliyyətini, immunitetini gücləndirir və onları qrip, soyuqdəymə kimi xəstəliklərdən qoruyur, onlarda sağlam böyüməni və inkişafı təmin edir. 

Z.HÜSEYNLİ, “Xalq qəzeti”

Sosial həyat