Bakıda “Türk mətbəxi həftəsi”

post-img

Türkiyə Prezidenti Rəcəb Tayyib Ərdoğanın xanımı Əminə Ərdoğanın təşəbbüsü ilə qardaş ölkənin Mədəniyyət və Turizm Nazirliyi tərəfindən hər il mayın 21-dən 27-dək bütün dünyada “Türk mətbəxi həftəsi” keçirilir.

Həftə çərçivəsində ma­yın 23-də Türkiyənin Azər­baycandakı səfirliyində də tədbir təşkil olunub. Tədbir­də tanınmış mədəniyyət və incəsənət xadimləri, ictima­iyyət nümayəndələri iştirak ediblər.

Türkiyənin ölkəmizdəki səfiri Cahit Bağçı ölkəsi­nin zəngin ənənələrindən danışıb. Səfir vurğulayıb ki, "Türk mətbəxi həftəsi” ölkəmizin ənənələrini, zən­gin mətbəxini dünyaya tanı­dan bir nümunədir. C.Bağçı Egey bölgəsinin təamların­dan bəhs edib və bölgənin zeytun və pendirləri, tarhana şorbası, paxlalı püre­si və digər ləzzətli yeməkləri ilə məşhur olduğunu deyib.

Tədbirin sonunda Egey mətbəxinin təamları təqdim olunub. 

XQ

Son xəbərlər